Quantcast
Channel: فرشید یاسائی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

ترور راست افراطی در آلمان؛ همه قربانی‌ها خارجی‌تبار بودند

$
0
0

ترور راست افراطی در آلمان؛ همه قربانی‌ها خارجی‌تبار بودند

حمله مسلحانه شامگاه چهارشنبه سی‌ام بهمن (۱۹ فوریه) به یک قهوه‌خانه و یک دکه مشروب‌فروشی در شهر هاناو در ایالت هسن به بحث‌های متفاوتی از جمله درباره سختگیرانه‌تر شدن قوانین نگهداری سلاح و تحت نظر گرفتن حزب راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان دامن زده است.

هنوز بسیاری از جزئیات این حادثه مشخص نشده، اما گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که ضارب یک آلمانی راست‌گرای افراطی ۴۳ ساله با گرایش نژادپرستانه بوده در وب‌سایت خود نفرت از خارجیان، به خصوص مسلمانان را آشکار کرده بود.

او که توسط پلیس "توبیاس ر."معرفی شده پس از کشتن ۹ نفر و مجروح کردن چند نفر دیگر در مرکز شهر هاناو به خانه مسکونی خود در همان منطقه رفته و ظاهرا پس از به قتل رساندن مادر ۷۲ ساله‌اش خودکشی کرده است.

روزنامه "زود دویچه"به نقل از دادستان کل آلمان می‌نویسد هر ۹ قربانی پیشینه مهاجرت داشته‌اند. این روزنامه همچنین از قول اتحادیه انجمن‌های کرد در آلمان نوشته که شماری از قربانیان شهروندان کردتبار دارای تابعیت آلمانی بوده‌اند اما به تعداد دقیق آنها اشاره‌ای نکرده است.

تائید کشته شدن پنج شهروند ترکیه

خبرگزاری آناتولی به نقل از سفیر آنکارا در برلین می‌گوید در تیراندازی‌های شامگاه چهارشنبه شهر هاناو پنج شهروند ترکیه در میان قربانیان بوده‌اند و پنج نفر دیگر مجروح شده‌اند.

همه احزاب آلمان که در پارلمان فدرال (بوندس‌تاگ) نماینده دارند، از جمله حزب راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان AFD حمله مسلحانه در مرکز شهر هاناو را به شدت محکوم کرده‌اند، با این همه برخی رهبران این حزب تاکید بر گرایش سیاسی ضارب را استفاده ابزاری از حادثه می‌دانند و معتقدند این جنایت حاصل اقدام یک فرد نامتعادل روانی بوده است.

حزب راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان که خارجی‌ستیزی و هراس‌افکنی علیه مسلمانان را از محورهای اصلی تبلیغات خود قرار داده در سال‌های اخیر بیش از پیش، به خصوص در ایالت‌های شرقی با اقبال روبرو شده و تقریبا در همه پارلمان‌های ایالتی دارای فراکسیون قدرتمندی شده است.

جم ازدیمیر، رئیس سابق حزب سبزها این حزب راست‌گرا را "بازوی سیاسی نفرت"خوانده و نوربرت روتگن، سیاستمدار ارشد دموکرات مسیحی به نشریه "بیلد"می‌گوید نباید حادثه هاناو را به طور مجزا در نظر گرفت و لازم است با سمی که AFD و دیگران به جامعه تزریق می‌کنند نیز مقابله شود.

درخواست تحت نظر گرفتن حزب AFD

لارس کلینگ‌بیل، دبیرکل حزب سوسیال دموکرات یک قدم فراتر گذاشته و خواستار تحت نظر گرفتن حزب آلترناتیو برای آلمان توسط دستگاه امنیتی و اطلاعاتی شده است.

او به شبکه یک تلویزیون آلمان می‌گوید به نظر می‌رسد که یکی در شهر هاناو تیراندازی کرده اما بسیاری در "مسلح کردن"او نقش داشته‌اند و حزب آلترناتیو برای آلمان "به طور قطع"یکی از آنها است.

در این میان عده‌ای نیز با توجه به این که "توبیاس ر."عضو یک کلوپ تیراندازی و دارای مجوز نگهداری اسلحه بوده خواستار تشدید قوانین مربوط به داشتن سلاح شده‌اند.

ماتیاس میدلبرگ، سیاستمدار محافظه‌کار روز جمعه دوم اسفند در این مورد به خبرگزاری رویترز می‌گوید می‌توان با اضافه کردن یکی دو بند قوانین را تشدید کرد اما او گمان نمی‌کند که به این ترتیب مشکل حل خواهد شد.

او خاطر نشان کرد که "توبیاس ر."ظاهرا همدستی نداشته و در زمره راست‌گرایان تحت نظر نیز قرار نداشته است و در چنین مواردی با تغییر قوانین نیز شناسایی افرادی که در انزوا و به عنوان یک فرد تک‌رو به افراط‌گرایی کشیده می‌شوند دشوار خواهد بود.

با این وصف حادثه هاناو ضرورت تغییر در برخی سیاست‌ها و اقدام‌های پیشگیرانه را افزایش داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان روز جمعه در برلین از تشدید تدابیر برای حفظ امنیت شهروندان در سراسر کشور خبر داد و تاکید کرد که "مراکز حساس"نظیر مساجد باید بهتر حفاظت شوند.

زهوفر وعده داده که به زودی نیروهای امنیتی و پلیس در مناطقی مانند ایستگاه‌های مرکزی راه‌آهن، فرودگاه‌ها و مناطق مرزی تقویت شوند و ساختمان‌هایی که احتمال تعرض به آنها می‌رود بهتر تحت نظر قرار گیرند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>