Quantcast
Channel: فرشید یاسائی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

اندونزی از کشف اسلحه و مهمات در کشتی توقیف شده ایرانی خبر داد

$
0
0

اندونزی از کشف اسلحه و مهمات در کشتی توقیف شده ایرانی خبر داد

مقام‌های اندونزی اعلام کرده‌اند که در نفتکش ایرانی که در منطقه ساحلی پونتیانک در آب‌های این کشور توقیف شده، «اسلحه و مهمات» کشف کرده‌اند.

دولت اندونزی پیش‌تر این نفتکش را به نقض مقررات از جمله نشان ندادن پرچم ملی، خاموش‌کردن سامانه ناوبری و راداری و انتقال غیرقانونی نفت متهم کرده بود.

روز یکشنبه پنجم بهمن (۲۴ ژانویه)، گارد ساحلی کشور اندونزی، در آب‌های هم‌مرز با دریای چین جنوبی در حوالی پونتیاناک، استان کالیمانتان غربی، یک تانکر نفتکش ایرانی و یک تانکر پانامایی مظنون به انتقال غیرقانونی نفت و آلوده کردن آب‌های کشور اندونزی را توقیف کرد.

سرهنگ ویسنو پراماندیتا، سخنگوی آژانس امنیت دریایی اندونزی، روز جمعه ۸ اسفند، در خصوص توقیف تانکر ایرانی گفته است که در تانکر ام‌تی هورس (MT Hourse) با پرچم ایران، «یک اسلحه تک‌تیرانداز، پنج قبضه سلاح سنگین و مهمات کشف» شده است و تحقیقات از ۲۵ خدمه کشتی ایرانی توسط نیروهای پلیس کشور اندونزی ادامه دارد.

صفحه اینستاگرام نیروی گارد ساحلی اندونزی نیز در همین زمینه به مسئله «انتقال غیرقانونی نفت کوره» و عدم رعایت فاصله مشخص هنگام انجام آن اشاره کرده است.

اوایل روز جمعه، وزیر امور سیاسی و امنیتی کشور اندونزی هم در یک کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرده بود که در مورد نفتکش ایرانی سوءظن‌هایی درباره انجام تخلف‌های دیگر هم وجود دارد. وی گفت: «ما به این نتیجه رسیدیم که آن‌ها عمدا و در چند نوبت در آب‌های کشور اندونزی مرتکب تخلف شده‌اند.»

سوگنگ پورنومو، معاون هماهنگی وزیر امور سیاسی و امنیتی اندونزی نیز تاکید کرده است: «در خصوص مسائل این پرونده، گروه ویژه‌ای در حال تحقیق هستند و به‌ زودی اتهاماتی را علیه مظنونان اعلام خواهند کرد.»

آدیتا ایرواتی، سخنگوی وزارت امور خارجه اندونزی، نیز به اجرای قوانین سخت‌گیرانه دریایی اشاره کرده و گفته است: «در پی این حادثه، وزیر حمل‌ونقل این کشور دستور نظارت شدیدتر بر اجرای قوانین در آب‌های این کشور را صادر کرده است.» وی تصریح کرد: «ما به اجرای قانون آب‌های سرزمینی اندونزی مطابق با قوانین بین‌المللی که سازمان بین‌المللی دریایی اجرا می‌کند، متعهد هستیم.»

این اقدام دولت اندونزی یک ماه پس از آن صورت گرفت که تنش‌ها میان تهران و کره جنوبی در پی توقیف یک نفتکش این کشور توسط سپاه پاسداران بالا گرفت. در میان  خدمه کشتی توقیف‌شده کره جنوبی، دو تبعه اندونزی هم حضور دارند. سفارت اندونزی در تهران همزمان با توقیف این نفتکش، در خصوص وضعیت شهروندان شاغل این کشور در نفتکش یادشده به وزارت امور خارجه ایران نامه اعتراضی داده بود. در این یادداشت از تهران خواسته شد درباره سرنوشت دو ملوان اندونزیایی که در نفتکش توقیف‌شده در بازداشت به سر می‌برند، به کنسولگری اندونزی اطلاعات کافی دهد و امکان دسترسی به آن‌ها میسر شود.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز در نشست خبری روز دوشنبه (ششم بهمن)، درباره توقیف نفتکش ایرانی در آب‌های کشور اندونزی گفته بود: «اطلاعات ضدونقیضی درباره این کشتی دریافت کردیم. منتظر اطلاعات بیشتری هستیم و از اندونزی خواسته‌ایم به ما اطلاعات بیشتری بدهد.» وی در آن زمان تاکید کرد که این توقیف به دلیل مسائل فنی رخ‌ داده است که در زمینه حمل‌ونقل، یک امر عادی است.

با وجود ‌اظهارات اخیر مقامات کشور اندونزی، هنوز مسئولان وزارت نفت و امور خارجه در این ‌خصوص اعلام نظر نکرده‌اند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>