Quantcast
Channel: فرشید یاسائی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

خوش‌بینی کشورهای ثروتمند به توافق برسر مالیات شرکت‌های چندملیتی و فناوری پیشرفته

$
0
0

خوش‌بینی کشورهای ثروتمند به توافق برسر مالیات شرکت‌های چندملیتی و فناوری پیشرفته

وزرای دارایی این کشورها در نشستی در لندن با حداقل ۱۵ درصد مالیات بر سود شرکت‌های چند ملیتی فعال در این کشورها موافقت کردند و ریشی سوناک، وزیر خزانه‌داری بریتانیا آن را یک توافقنامه تاریخی برای اصلاح سیستم مالیاتی جهانی توصیف کرد.

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا هم گفت: "توافق بر سر حداقل نرخ مالیات بر این شرکت‌ها رقابت بین کشورهای پیشرفته برای جلب آنها بر اساس نرخ مالیات پایین خاتمه داده است"

اولاف شولتز، وزیر دارایی آلمان هم گفت که این توافقنامه در نشست گروه ۲۰ نیز مطرح خواهد شد.

پیشتر، وزرای دارایی کشورهای گروه هفت ابر از امیدواری کرده بودند که در نشست خود در لندن به توافقی در مورد مالیات بر شرکت‌های چند ملیتی دست یابند.

این توافق شامل حداقل نرخ مشترک مالیات بر شرکت‌ها است و غول‌های فناوری جهان مانند شرکت‌های آمازون و مایکروسافت را هدف قرار می‌دهد.

اولاف شولتز، وزیر دارایی آلمان گفته بود که این توافق "جهان را تغییر خواهد داد."

به گفته آقای شولتز توافق بر سر یک نرخ ۱۵ درصدی به دولت‌های پیشرفت به بازپرداخت بدهی‌های سنگین ناشی از هزینه‌ حمایت اقتصادی در جریان شیوع کرونا کمک خواهد کرد. او گفته بود که ""کاملا مطمئن"است که توافقی به دست خواهد آمد.

وی به بی‌بی‌سی گفته بود که "اگر در مورد حداقل مالیات برای شرکت‌ها به توافق برسیم باعث خواهد شد که مسابقه کنونی برای وضع پایین‌ترین مالیات بر شرکت‌های بزرگ خاتمه یابد."اشاره او به نگرانی کشورهای پیشرفته در این مورد بود که اگر کشوری مالیات سنگین‌تری بر این شرکت‌ها وضع کند، آنها از آنجا خارج شده و به کشورهای با مالیات کمتر می‌روند.

 
گوگل

منبع تصویر،GETTY IMAGES

توضیح تصویر،

گوگل هم یکی از شرکت‌های بزرگ فناوری دیجیتال است

وزیر دارایی آلمان گفت که این توافق"به کشورهایی که در آنها زندگی می‌کنیم کمک خواهد کرد تا هزینه خدمات ضروری را تامین کنند به ویژه پس از بحران ناشی از شیوع کووید و منابع بزرگی که ما برای دفاع از سلامت مردم و دفاع از حیات اقتصادی کشورهایمان هزینه کردیم."

برونو لومایر، وزیر دارایی فرانسه، از جمهوری ایرلند که با ۱۲.۵ درصد، یکی از کمترین نرخ مالیات بر شرکت‌ها در اتحادیه اروپا را دارد خواسته بود "به توافق بپیوندد."

البته وزیران هر دو کشور در مورد رقم حداقل نرخ مالیات اختلاف داشتند و آقای لومایر نرخ ۱۵ درصد را "نقطه شروع"مذاکره دانسته و افزوده بود که نرخ بالاتر از این رقم مطلوب‌تر است.

آقای شولتز هم گفته بود توافق بر سر ۱۵ درصد نقطه شروعی موثر و پس از سال‌ها حرکت در مسیرهای مختلف، "نقطه عطفی"در هماهنگی سیاست‌های مالیاتی خواهد بود.

ریشی سوناک، وزیر خزانه‌داری بریتانیا نسبت به دستیابی به توافق جهانی در مورد مالیات بر شرکت‌های فعال در صنایع دیجیتال قبل از نشست رهبران مالی جهان ابراز "اطمینان"کرده بود.

روز چهارشنبه ، ایالات متحده اعلام کرد که به تلافی مالیات بر شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکایی، تعرفه‌هایی را برای حدود ۲ میلیارد دلار واردات از خارج، از جمله کالاهای وارداتی از بریتانیا اعمال می‌کند.

با این حال، دولت آمریکا اعمال این تعرفه را به مدت ۱۸۰ روز به حالت تعلیق درآورده تا به مذاکرات لندن و همچنین مذاکرات نشست رهبران کشورهای گروه ۲۰ ماه ژوئیه فرصت تصمیم‌گیری مشترک داده شود.

آقای سوناک پیش از نشست گروه ۷ گفته بود که "حصول توافق جهانی در مورد مالیات بر شرکت‌های دیجیتال نیز از اولویت های مهم امسال بوده و ما می‌خواهیم این شرکت‌ها مالیات مناسب را به کشورهای مورد نظر بپردازند و امیدوارم به توافقی عادلانه با شرکای خود دست یابیم."

وی تاکید داشت که بریتانیا "مصمم است تلاش کند تا کشورهای پیشرفته برای مقابله با مهمترین چالش اقتصادی جهان متحد شوند و گفته بود "بسیار خوش‌بین هستم که در مذاکرات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) نتایج مشخصی به دست خواهد آمد."

 

 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>