وزیر خارجه آمریکا: برنامه هستهای ایران در مسیر خطرناکی است در مذاکرات زمان کمی داریم
آمریکا: فقط چند هفته برای احیای برجام وقت هست
او گفت: "به نظر من چند هفته وقت داریم تا ببینیم می توانیم به اجرای متقابل تعهدات بازگردیم."
او گفت "وقت خیلی خیلی تنگ است"چون ایران "به نقطه ای که بتواند در زمان خیلی خیلی کوتاه مواد اتمی کافی برای یک بمب هسته ای تولید کند نزدیک و نزدیکتر می شود."
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد اگر در چند هفته آتی مذاکرات به نتیجه نرسد آمریکا به شیوه ای دیگر وارد عمل خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا همزمان با برگزاری روز دیگری از دور هشتم مذاکرات برای احیای برجام اظهار نظر می کرد.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران به نقل از علی باقری کنی، رئیس هیات مذاکره کننده ایران، می گوید مذاکرات رو به جلو در حرکت است و اختلافها کاهش پیدا کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز گفته ایران و ایالات متحده از طریق متن مکتوب غیررسمی، نظرات خود را در موضوعات چهارگانه رفع تحریمها، اطمینان از رفع موثر تحریمها، تعهدات هستهای و راستیآزمایی ارائه کردند و هیاتها در حال بررسی این متون هستند.
یک دیپلمات هم بدون افشای نام به ایرنا گفته "اصل راستیآزمایی که زمانی جزو موضوعات اصلی مورد مخالفت طرفهای غربی بود، اکنون به رسمیت شناخته شده و بحث در خصوص ساز و کارهای انجام راستیآزمایی همچنان ادامه دارد."
همزمان وحید جلالزاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفته که طرفهای غربی به دنبال توافق موقت هستند اما جمهوری اسلامی به دنبال یک توافق دائمی است.
او همچنین گفته که پیشنهاداتی برای یک توافق موقت به ایران داده شده که ایده آل نیست اما تهران در حال بررسی آن است.
آقای جلال زاده با اشاره به این توافق موقت گفته اگر غربی ها خواهان کاهش غنی سازی ایران هستند باید تحریم ها را بردارند.
در حالی که مذاکرات وین برای احیای برجام ادامه دارد انتشار یک انیمیشن در پایگاه اطلاع رسانی رهبر حکومت ایران به نام "انتقام"که در آن ترور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، از سوی حامیان قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران ایران به تصویر کشیده شده جنجال آفرین شده و عده ای مانند لینزی گراهام از سناتور های با سابقه کنگره آمریکا خواستار خروج واشنگتن از مذاکرات احیای برجام شده اند.
آقای گراهام در حساب توییتری خود نوشته باور نمی کند که انتشار یک ویدیو که در آن رییس جمهوری سابق آمریکا رسما به ترور تهدید شده در وب سایت رهبر ایران از سوی جو بایدن، رئیس جمهوری فعلی این کشور، بدون جواب مانده است.
آقای گراهام نوشته واکنش درخور، تعلیق تمام مذاکرات با ایران است و گفته بی جواب ماندن این حرکت از سوی آمریکا نشانه ضعف بیش از حد این کشور از چشم ایران و دیگر کشورها خواهد بود.
همزمان جمعی از کهنه سربازان آمریکایی و خانواده آنها روز پنجشنبه از دولت جو بایدن خواستند که تا وقتی که قربانیان حملات تروریستی از سوی ایران و یا نیروهای نیابتی اش غرامت دریافت نکرده اند پول های مسدود شده ایران را در قالب مذاکرات احیای برجام آزاد نکند.
بیش از هزار نفر از این کهنه سربازان و خانواده های سربازانی که در بمب گذاری ها و حملات دیگر در عراق کشته یا مجروح شده اند در نامه ای به رئیس جمهوری آمریکا از او خواسته اند که با گروهی از آنها ملاقات کند.
این عده در نامه خود به رئیس جمهوری آمریکا نوشته اند که با او درباره لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای موافقند اما معتقدند قبل از اینکه حتی یک دلار از دارایی های مسدود شده ایران آزاد شود باید غرامت خانواده قربانیان رژیم این کشور در آمریکا پرداخت شود.
این نامه در حالی منتشر شده که در گفتگوهای وین بر سر احیای برجام ادامه دارد، یکی از خواسته های ایران آزاد شدن میلیاردها دلار دارایی های مسدود شده این کشور در پی تحریم های آمریکاست.
وزیر خارجه آمریکا: برنامه هستهای ایران در مسیر خطرناکی است در مذاکرات زمان کمی داریم
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، گفت جمهوری اسلامی ایران دارد «از راههای بهشدت خطرناکی» برنامه هستهای خود را پیش میبرد، با چشمانداز توافق فاصله داریم و در مذاکرات وین زمان بسیار کم است.
وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به کوتاه بودن فرصت مذاکرات وین گفت: ایران در نتیجه شکستن محدودیتهای توافق هستهای در حال یادگرفتن چیزها و انجام کارهایی است که بازگرداندن روند آنها دارد به شدت سخت میشود.
بلینکن در مصاحبه با انپیآر گفت: «ما زمان بسیار، بسیار کمی داریم. فرصت خیلی کوتاه است. ایران در حال نزدیک و نزدیکتر شدن به نقطهای است که بتواند در بازهای بسیار بسیار کوتاه سوخت کافی برای سلاح هستهای تولید کند.»
او با تاکید بر موضع آمریکا بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای گفت که پیشتر برجام توانسته بود برنامه هستهای ایران را «به داخل جعبه بازگرداند» و به همین دلیل تصمیم دولت پیشین در خارج شدن از توافق هستهای یکی از بدترین تصمیمهای سیاست خارجی آمریکا بوده است.
وزیر خارجه آمریکا خاطرنشان کرد که در نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام، واشینگتن در «موقعیتی چالشبرانگیز» قرار گرفته که در آن از چشمانداز توافق بهتر بسیار فاصله گرفته و در همین حال جمهوری اسلامی نیز دارد «از راههای بهشدت خطرناکی» برنامه هستهای خود را پیش میبرد.
بلینکن همچنین خاطرنشان کرد که علاوه بر این، «فعالیتهای مخرب» جمهوری اسلامی در منطقه نیز کم نشده، بلکه در حال افزایش است.
وزیر خارجه آمریکا گفت که امکان احیای برجام در «هفتههای آینده» وجود دارد و این برای امنیت آمریکا و کشورهای متحد و شریک آن در منطقه «بهترین» حالت خواهد بود.
بلینکن خاطرنشان کرد که اگر در هفتههای آینده برجام احیا نشود، آمریکا در «هماهنگی نزدیک با کشورهای مربوطه» از جمله شرکای ایالاتمتحده در اروپا و خاورمیانه، «گامهای دیگر و سایر گزینهها» را مورد نظر قرار خواهد داد.
وزیر خارجه آمریکا گفت که واشینگتن همچنان گزینه بازگشت به برجام را ترجیح میدهد، اما آماده است گزینههای دیگر را نیز در پیش گیرد.
این در حالی است که پیشتر بیش از ۱۰۰ عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از دولت جو بایدن خواستند که از مذاکرات اتمی با ایران دست بکشد و بر اجرای قاطعانه تحریمها علیه جمهوری اسلامی متمرکز شود.
به گزارش سایت واشینگتن فریبیکن با استناد به نامهای که به وزارت خارجه آمریکا ارسال شده، این نمایندگان از بایدن خواستند به جای ادامه «مذاکرات بیحاصل وین» تحریمهای ایران را به ویژه در ارتباط با فروش نفت این کشور به چین قاطعانه به اجرا بگذارد.