Quantcast
Channel: فرشید یاسائی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

رابرت مالی: توافق هسته‌ای با ایران بدون آزادی زندانیان آمریکایی بعید است

$
0
0

رابرت مالی: توافق هسته‌ای با ایران بدون آزادی زندانیان آمریکایی بعید است

 

هم زمان باری روزن دیپلمات و گروگان سابق آمریکایی در ایران که اخیرا با هدف کمک به آزادی زندانیان دوتابعیتی از زندان‌های جمهوری اسلامی، در وین اعتصاب غذا کرده بود، در پی دیدار با رابرت مالی گفت که به اعتصاب غذای خود خاتمه می دهد.

مذاکره کننده ارشد هسته‌ای آمریکا روز یکشنبه (۲۳ ژانویه) به خبرگزاری رویترز گفت که مسئله اتمی و زندانیان دو موضوع جداگانه هستند و «ما در حال تعقیب هر دوی آنها هستیم.»

او در عین حال افزود: «برای ما تصور بازگشت به توافق هسته‌ای در حالی که چهار آمریکایی بی‌گناه در بازداشت هستند سخت خواهد بود.»

رابرت مالی گفت که مذاکرات درباره زندانیان دو طرف مانند گفتگوهای هسته‌ای به طور غیرمستقیم بین ایران و آمریکا در جریان است.

آقای مالی در مصاحبه‌ای مشترک با باری روزن، دیپلمات سابق آمریکایی ۷۷ ساله که در وین برای آزادی زندانیان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اتریشی و سوئدی در ایران دست به اعتصاب غذا زده است، صحبت می کرد.

آقای روزن چهار دهه پیش در جریان اشغال سفارت آمریکا در تهران همراه ۵۰ نفر دیگر ۴۴۴ روز گروگان گرفته شد.

رابرت مالی گفت: «من با تعدادی از خانواده‌های گروگان‌ها صحبت کرده‌ام که از کارهایی که آقای روزن انجام می دهد بسیار سپاسگزاریم، اما آنها و همچنین من از او خواهش می کنیم که اعتصاب غذای خود را متوقف کند.»

باری روزن هم در این مصاحبه از تصمیم خود برای پایان دادن به اعتصاب غذا خبر داد.

او گفت: «با درخواست نماینده ویژه (رابرت) مالی، پزشکانم و دیگران، ما توافق کرده ایم که پس از این جلسه، من اعتصاب غذا را متوقف کنم اما این بدان معنا نیست که دیگران اعتصاب نکنند.»

اعتصاب غذای انوشه آشوری

پیشتر، دختر انوشه آشوری، ایرانی-بریتانیایی زندانی در تهران گفت که پدرش از امروز در بازداشتگاه اوین اعتصاب غذا می‌کند.

الیکا آشوری در ویدئویی که دوم بهمن در توییتر منتشر کرد گفت که پدرش در همبستگی با باری روزن، دیپلمات سابق آمریکایی که در جریان اشغال سفارت آمریکا در تهران گروگان گرفته شد، نزاز زکا، شهروند لبنانی که در ایران زندانی بود و جمعی از فعالان حقوق بشر که در مقابل محل مذاکرات هسته ای ایران اعتصاب غذا کردند، از امروز یکشنبه سوم بهمن اعتصاب غذا خواهد کرد.

آقای روزن صبح یکشنبه در توییتی از مقابل هتل کوبورگ وین از پنجمین روز اعتصاب غذا و پیوستن انوشه آشوری از تهران به آنها خبر داده بود. او گفت که "خیلی ضعیف شده"اما با نزار زکا، جمشید برزگر و بقیه به اعتصابشان "ادامه خواهند داد."

او از "همبستگی"همه "گروگان‌ها، گروگان‌های سابق و خانواده‌های آنها"با هشتگی به معنای "گروگان‌ها را آزاد کنید"گفت.

هدف از این اعتصاب غذا که جمعی از فعالان سیاسی و روزنامه نگاران ایرانی خارج از این کشور هم به آن پیوستند، درخواست اولویت دادن به مساله آزادی همه زندانیان خارجی و دو تابعیتی زندانی در ایران در مذاکرات هسته ای با ایران است.

خانم آشوری در ویدئو خود اقدام باری روزن و بقیه فعالانی که در وین اعتصاب غذا کردند را ستود و آن را "شجاعانه"خواند.

او در این ویدئو می‌گوید که پدرش در آستانه ۶۸ سالگی است و خانواده او نگران وضعیت سلامت او هستند.

الیکا آشوری در این ویدئو می‌گوید که از آنجایی که به نظر نمی‌رسد وضعیت گروگان‌هایی که در ایران هستند برای بریتانیا، آمریکا و دولت‌های اروپایی شرکت کننده در مذاکرات احیا برجام اولیت داشته باشد، پدرش اعتصاب غذا خواهد کرد.


 

وزارت خارجه بریتانیا می‌گوید که ادامه بازداشت آقای آشوری توسط ایران "کاملاً غیرقابل توجیه"است.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا هم بارها از ایران خواسته که انوشه آشوری و سایر اتباع بریتانیایی "که به ناحق در ایران زندانی هستند باید آزاد شوند تا بتوانند به خانواده های خود در بریتانیا بپیوندند."

آقای آشوری، مهندس بازنشسته که به زودی ۶۸ ساله می‌شود، چهار سال و نیم در زندان اوین در تهران زندانی است. او تابستان سال ۱۳۹۶ برای دیدن مادرش به ایران رفت و بازداشت شد. او به جرم "جاسوسی"به ده سال زندان محکوم شده اما او همه اتهاماتی که علیه اش مطرح شده را رد کرده است.

به گفته دستگاه قضایی ایران آقای آشوری به جرم "جاسوسی برای اسرائیل و تحصیل مال نامشروع به ۱۲ سال زندان و پرداخت ۳۳ هزار یورو محکوم شده است."

'گروگان‌ها را آزاد کنید'

باری روزن، نزار زکا و جمعی از فعالین سیاسی و روزنامه نگاران ایرانی خارج از این کشور در مقابل هتل کوبورگ که محل مذاکرات هسته‌ای احیا برجام در وین اعتصاب غذا کردند.
توضیح تصویر،

باری روزن، نزار زکا و جمعی از فعالین سیاسی و روزنامه نگاران ایرانی خارج از این کشور در مقابل هتل کوبورگ که محل مذاکرات هسته‌ای احیا برجام در وین اعتصاب غذا کردند.

چهارشنبه هفته گذشته باری روزن در وین اعتصاب غذا کرد. روز جمعه نزار زکا شهروند لبنانی هم به او پیوست.

آقای روزن شنبه در چهارمین روز اعتصاب غذا در توییتی نوشت: "روز چهارم اعتصاب غذای من است، احساس ضعف می‌کنم."

او افزود گفتگوی سازنده ای با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که در وین به سر می‌برد داشته و همچنین نامه هایی به سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه فرستاده است.

آقای روزن ابراز امیدواری کرد که "این کشورها با او برای آزادی همه گروگان‌ها همکاری کنند."

همزمان با اعتصاب غذای آقای روزن، افراد دیگری از جمله جمشید برزگر، روزنامه‌نگار و از اعضای سابق هیات دبیران کانون نویسندگان ایران، مینا احدی، فعال سیاسی و حسن نایب هاشم، پزشک و فعال حقوق بشر و فریبا داوودی مهاجر، فعال سیاسی هم در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی در ایران در مقابل هتل کوبورگ که محل مذاکرات هسته ای احیا برجام است، اعتصاب غذا کردند.

کایلی مور-گیلبرت، شهروند استرالیایی-بریتانیایی هم که بیش از دو سال در ایران زندانی بود با انتشار ویدئویی از باری روزن و اعتصاب غذای او حمایت کرد و اقدام او را شجاعانه خواند و ستود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>