Quantcast
Channel: فرشید یاسائی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

موسیقی و خطرات بحران آب‌و‌هوایی؛ محتوای تازه‌ترین پیام ارسالی برای موجودات فرازمینی

$
0
0

موسیقی و خطرات بحران آب‌و‌هوایی؛ محتوای تازه‌ترین پیام ارسالی برای موجودات فرازمینی

فضا
فضا   -   کپی رایت  AP Photo
 
 

دانشمندان می‌گویند در تازه‌ترین تلاش برای ارتباط‌گیری با موجودات فرازمینی قصد دارند اطلاعاتی از قبیل موسیقی و حتی خطر بحران آب و هوایی را برای آنان ارسال کنند.

این سیگنال رادیویی که با هدف جلب توجه حیات بیگانه به بحران تغییرات اقلیمی زمین طراحی شده، قرار است در ماه اکتبر به سامانه سیاره‌ای ستاره کوتوله «تراپیست-۱» ارسال شود.

این پیام توسط گروهی از دانشمندان، جامعه‌شناسان، مورخان، انسان‌شناسان و هنرمندان در سازمان آمریکایی «متی‌ اینترنشنال» (METI International) آماده شده است و طبق برنامه‌ریزی‌ها توسط ایستگاه زمینی ماهواره گون‌هیلی در کورنوال بریتانیا، در فضا منتشر خواهد شد.

 

داگلاس واکوچ، رئیس این بنیاد می‌گوید: «هر بیگانه‌ای که پیام‌ ما را دریافت کند از شنیدن بحران آب و هوایی زمین تعجب نخواهد کرد. آن‌ها ده‌ها سال فرصت داشته‌اند که وضعیت اسفبار ما را از دور مشاهده کنند.»

با این حال اگر فرض بگیریم که بیگانه‌ای در جهان خارج وجود دارد، آیا آن‌ها پیام زمینی‌ها را متوجه خواهند شد و فرهنگ ما را درک خواهند کرد؟

آقای واکوچ با اشاره به این‌که «چالش بزرگ ارتباطات میان ستاره‌ای، ایجاد زمینه مشترک برای فهم متقابل است» گفت: «جهت چاره‌جویی برای این موضوع، پیام ما با جدول تناوبی عناصر آغاز می‌شود. از آنجایی که عناصر شیمیایی جهانی هستند، هر موجود بیگانه‌ای که دارای دانش علمی باشد باید بتواند جدول تناوبی را تشخیص دهد. این محتوا زمینه مشترکی را برای پیام ایجاد می‌کند تا پس از آن بتوانیم برخی از چالش‌های زیست‌محیطی زمین را توصیف کنیم.»

سامانه سیاره‌ای ستاره «تراپیست-۱» ۳۹ سال نوری از ما فاصله دارد بنابراین اگر کسی در آنجا پیام ما را تشخیص دهد دست‌کم تا ۷۸ سال نباید منتظر پاسخ باشیم. با این حال، این احتمال وجود دارد که حیات بیگانه از لحاظ فناوری بسیار قدیمی‌تر از ما انسان‌ها باشد چرا که جهان ۱۳.۸ میلیارد سال قدمت دارد و ما تازه‌واردهایی بیشتر نیستیم.

ارسال‌کنندگان پیام فضایی در سازمان متی اینترنشنال، که مختص تحقیقات با هدف ارتباط‌گیری با تمدن‌های فرازمینی است، معتقدند اگر گونه‌ای بیگانه توانسته باشد میلیون‌ها یا حتی میلیاردها سال زنده مانده باشد، پس حتما توانسته است مشکلات اقلیمی که با آن مواجه بوده‌ حل کند. اگر آن‌ها به ما پاسخ دهند، شنیدن پیامشان می‌تواند این اطمینان را به ما بدهد که می توانیم مشکلات آب و هوایی خود را حل کنیم.

موسیقی ارسالی از قطعاتی مانند «زیبایی زمین» اثر ادوارد آرتمیف، پیشگام موسیقی الکترونیک در شوروی، «از مسیر کمربند سیارکی» و منتخبی از آهنگ‌های ساخته شده در جشنواره موسیقی ستیهیا در ازبکستان تشکیل خواهد شد. این جشنواره موسیقی با هدف افزایش آگاهی درباره تغییرات اقلیمی و خشک شدن دریاچه آرال در روزهای ۶ تا ۸ مه سال جاری برگزار می‌شود.

آقای واکوچ با اذعان به اینکه تفسیر موسیقی ممکن است سخت‌ترین بخش پیام برای بیگانگان باشد، گفت: «موسیقی می‌تواند بیگانگانی که پیام‌های ما را می‌گیرند ترغیب کند که به دنبال منشاء پیام بروند و به اصطلاح دنبال این باشند که بگویند بیشتر به ما بگویید.»

 

این دومین پیام میان‌ستاره‌ای است که از سوی بنیاد «متی اینترنشنال» به قلب کائنات ارسال می‌شود. پیش‌تر و در سال ۲۰۱۸ میلادی همزمان با جشنواره موسیقی سونار در بارسلون اسپانیا یک پیام دیگر برای ارتباط‌گیری با موجودات فضایی فرستاده شده بود.

این در حالی است که شماری از اخترشناسان ارسال پیام برای حیات فرازمینی را خطرناک می‌دانند و گمان می‌کنند این ارتباط می‌تواند به طور بالقوه برای بشر خطرناک باشد؛ «چرا که ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم تماس با بیگانگان چه پیامدهایی برای جامعه ما خواهد داشت».

دانشمندان می‌گویند با فرض وجود حیات هوشمند در بیرون از منظومه شمسی، برای دستیابی به هدف برقراری ارتباط با موجودات هوشمند فرازمینی ارسال‌هایی از این دست باید صدها، هزاران و حتی میلیون‌ها بار انجام شوند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3526

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>