يک حزب سياسی طرفدار حکومت آذربايجان برای بريدن گوش يک نويسنده بحث برانگيز جايزه تعيين کرده است.
به گزارش راديو اروپای آزاد/ راديو آزادی، اين نويسنده به نام اکرم آيليسلی که در کتاب خود مسايل بسيار حساس مربوط به مناسبات آذربايجان و ارمنستان را بررسی کرده است از سوی محافل طرفدار دولت آذربايجان به شدت مورد حمله قرار گرفته است.
کتابسوزان در جمهوری آذربایجان
کتابهای اکرم ایلیسلی
حافظ حاجی اف، رهبر «حزب برابری مدرن» چند روز پيش به خبرنگاران گفت که حزب وی برای بريدن گوش اکرم آيليسلی ده هزار منات، معادل حدود سيزده هزار دلار پرداخت خواهد کرد.
هفته گذشته نیز دولت آذربايجان عنوان «نويسنده خلق» و جايزه رياست جمهوری برای بازنشستگی دائم را از اکرم آيليسلی پس گرفت. علاوه بر اين وی از اتحاديه نويسندگان آذربايجان اخراج شد.
دليل اين اقدامات و فشارهای ديگر بر اکرم آيليسلی، کتاب داستان تازه وی به نام « آرزوهای سنگی » است که سال گذشته در يک نشريه پر تيراژ روسی چاپ شد.
تمرکز اين داستان روی برخوردهای ارمنیها و آذربايجانیها در باکو و منطقه قرهباغ است.
قرهباغ که اکثريت جمعيت آن را ارامنه تشکيل میدهند، در مدت شش سال در اواخر دهه هشتاد ميلادی و اوايل دهه نود ميلادی صحنه جنگ خونينی بين ارمنیها و آذربايجانیها بود.
در نهایت، منطقه کوهستانی قرهباغ تحت کنترل ارمنستان قرار گرفت، اما آذربایجان همچنان قرهباغ را بخشی از خاک خود میداند.
علیرغم این مسائل، نویسنده «آرزوهای سنگی» در کتاب خود از شهروندان آذربايجان به عنوان قربانی و از ارمنیها به عنوان مهاجم ياد نمیکند.
او در بخشی از اين کتاب در مورد حمله به ارمنیهای باکو در ژانویه ۱۹۹۰ نوشته است و این که چنین حملهای به مرگ دهها ارمنی منجر شد.
آيليسلی در مورد کشته شدن آذربايجانیها توسط ارمنیها در شهر خوجالی مطلبی نیز ننوشته است.
این نويسنده در گفتگو با بخش آذربايجان راديو اروپای آزاد/ راديو آزادی، ضمن دفاع از کتاب «آرزوهای سنگی» میگويد که وی به عنوان يک آذربايجانی احساس مسئوليت کرده که نقش کشورش در اين جنگ را بپذیرد.
بر اساس این گزارش، در واکنش به «آرزوهای سنگی»، آذربایجان حدود يک هفته شاهد تظاهرات و کتاب سوزان بود.
بسیاری از معترضان حتی خواستار آن شدند که شهروندی آذربايجان از آیلیسلی پس گرفته شود.
اکرم آيليسلی روز دوشنبه يازدهم فوريه به خبرنگاران گفت که به خاطر اين تهديدها ممکن است کشور را ترک کند.
وزارت کشور آذربايجان میگويد که در مورد سخنان «حافظ حاجی اف» و تعيين جايزه برای بريدن گوش نويسنده تحقيق خواهد کرد.
در همین حال انجمن دفاع از آزادی و امنيت روزنامهنگاران در باکو نیز در بيانيهای سخنان «حافظ حاجی اف» را به شدت محکوم کرده و سخنان وی را تبليغ خشونت فيزيکی عليه يکی از بهترين نويسندههای آذربايجان توصيف کرده است.
اين نهاد حملات اخير به اکرم آيليسلی را کارزاری برای ايجاد فضای وحشت و ارعاب در آستانه انتخابات میداند.
در بخشی از بيانيه انجمن دفاع از آزادی و امنيت روزنامهنگاران در باکو آمده است: «ما ضمن استقبال از تصميم وزارت کشور برای انجام تحقيقات در مورد دعوت به خشونتهای فيزيکی، تعجب میکنيم که چرا حملات شديد عليه اين نويسنده توسط وزارت کشور، وزارت امنيت و دادستانی کل کشور محکوم نشده است.»
انجمن دفاع از آزادی و امنيت روزنامهنگاران از نهادهای حکومتی میخواهد که با واکنش و اقدامات سريع امنيت اکرم ايليسی و خانواده اين نويسنده را تامين کنند.