باستان شناس ارشد مصری: فرعون مصری نبود یهودها ما را بدون دلیل مقصر میدانند
باستان شناس ارشد مصری: فرعون مصری نبود یهودها ما را بدون دلیل مقصر میدانند
walla news :از
ترجمه از: راشل زرگریان
دکتر مصطفی وزیری باستان شناس ارشد مصری
باستان شناس منتخب مصری بنام مصطفی وزیری میگوید: فرعون مصری نبود ویهودها ما را بیهوده مقصر میدانند. مدیر عامل ارشد آثار باستانی در مصر شک وتردید فراوانی در منشا مصری بودن فرعون دارد که در تورات و قرآن ذکر شده. او میگوید: فرعون ایل عشایری بود. به گفته وی فرعون یک عنوان سلطنتی نیست بلکه نام شخصی است ومصریها از اتهام خون ریختن بنی اسرائیل پاک هستند.
مجسمه سر فرعون در موزه بریتانیا (تصویر از علی بابا)
این مدیر باستان شناس در اوایل این ماه در مصاحبه با روزنامه مصری "الیوم آل سبع"اظهار داشت: پادشاهی که فرعون نام بود گرچه به قسمت وسیعی از مصر تسلط یافته بود اما خود او مصری نبود. به گفته آقای وزیری فرعون پسر یکی از قبایل ایل عشایری بود بنام "هیکسوس". تصویر از پادشاهان مصر باستان در باره اتهامات آنها به یهودها ربطی به مصریها ندارد. به گفته وی نام مستعار فرعون نام سلطنتی که به معنی امپراطوری باشد نیست. اما به سادگی یک نام اول است. یهودها باید آگاه باشند که ما مصریها قاتل کودکان و زنان نیستیم و مسئول بی حرمت کردن زن ودختری نیستیم. ما از تاریخی با شکوه برخورداریم ومصریها از خون ریختن قوم بنی اسرائیل کاملا مبرا هستند.
آقای وزیری متکی بر این واقعیت است که در قرآن اشاره ای به فرعون از اینکه تسلط به کشور داشته باشد نیست. او همچنین اضافه کرد زمانیکه موسی {پیامبر یهود} به فرعون رجوع کرد او را بنام ("ای فرعون") میخواند ونه با کلمه هائی مانند اوه...آقای ویا شاهنشاها که میبایست گفته شود. این باستان شناس تاکید دارد که در جهان اسلام قرآن کتابی است کاملا مقدس دور از اشتباه وکاملا سیستمی ایمنی وبدون نیاز به انتقاد.
برخلاف گفته آقای وزیری نام فرعون در تحقیقات تاریخی وباستان شناسی لقب پادشاهان مصری بوده است. در واقع اتصال کلمات فر-عون (خانه بزرگ) و فر-عون (خانه خورشید) که در زمان ما مانند لقب کاخ سفید در امریکا ویا نام (مقدس) برای پاپ اعظم است.
"هیکسوس"که آقای وزیری ذکر کرده اند لقبی یونانی قدیمی است که به گروههای مهاجر ازسرتاسر خاورمیانه در قدیم به مصر صورت گرفته که برآن کشور از قرن 16 تا 18 قبل از میلاد حکومت کردند. "هیکسوس"در نوشته های مورخ مانتو مصری- هلنیستی وهمچنین در نوشته های متعدد ی 130 سال قبل از میلاد مسیح توسط باستان شناسان حمایت شده. برخی از محققان این گروهها را به قوم بنی اسرائیل ربط میدهند اما بر سر صحت آن اختلاف عقیده است.
گروههای مهاجر در خاورمیانه قدیم که وارد مصر میشوند. (تصویر از ویکی پدیا)
26.04.2016
انتشار ویا کپی مقاله فقط با ذکر نام نویسنده و نام مترجم مجاز است.