نگاه امنیتی و سرکوب بر علیه مردم عرب اهواز گسترش مییابد
بدست گرفتن تمامی پست های نظامی ، انتظامی ، امنیتی و اقتصادی و اجتماعی در اقلیم اهواز توسط فارس ها و غیر بومیان کافی نبود، حال فرماندار غیر بومی اقلیم اهواز برای کنترل و سرکوب هر نوع اعتراضات مسالمت امیز جوانان عرب اقلیم اهواز اقدام به تصرف مدارس وقفی در منطقه عرب نشین حی الدایره شهر اهواز کرده تا انان را به مراکز امنیتی و اطلاعاتی تبدیل کند.
فرمانداری اهواز به بهانه "ارتقای امنیت"اعلام کرد یک مدرسه وقفی در منطقه عربنشین "کوی علوی"یا "حی الدایره"این شهر را تغییر کاربری داده و نیروهای امنیتی را در آن مستقر میکند.
به گزارش "العربیة.نت"به نقل از رسانههای ایران، فرمانداری اهواز اعلام کرده قصد دارد مدرسه "مفتح"در منطقه کوی علوی این شهر را تعطیل کرده و آن را به پاسگاه پلیس تبدیل کند.
پایگاه خبری اکسیننیوز به نقل از یکی از ساکنان محلی گزارش کرد: « دبستان فتح در آستانه بازگشایی مدارس قرار است به کلانتری تبدیل شود. 2 مدرسه ابتدایی همجوار و فرسوده به نام های 'نوراسلام'و 'شهید مفتح'که جمعیت زیادی از دانشآموزان منطقه را در خود جا داده بود با پیگیری مردم منطقه قرار شد نوسازی شوند.
مدرسه نوراسلام در سالهای اخیر تخریب و بازسازی شد و قرار بود دانشآموزان 2 مدرسه تا زمان نوسازی دبستان مفتح، ادغام شوند اما مدرسه دوم تاکنون رها شده و بازسازی نشده بود.»
نبیاله خونمیرزایی، فرماندار اهواز تغییر کاربردی نهاد آموزشی به یک مرکز امنیتی را مصوبه شورای تامین شهرستان اهواز اعلام کرد و گفت: «به عنوان رئیس شورای تامین شهرستان اهواز تشخیص دادم که برای منطقه، این مکان متروکه و مخروبه با کمک اعتبارات استانداری به کلانتری تبدیل شود.»
او درباره دلیل اتخاذ این تصمیم گفت: «این مدرسه یک مکان مخروبه و متروکه است که در چهار پنج سال گذشته از آن استفاده آموزشی نمیشد، بنابراین مقرر شد که بخشی از آن به نیروی انتظامی برای استقرار کلانتری واگذار شود.»
در پی این تصمیم فرمانداری، تعداد زیادی از فعالان مدنی به این تصمیم اعتراض کرده و از طریق نمایندگان اهواز در مجلس شورای ایران، اعتراض خود را استانداری و دیگر نهادهای امنیتی اعلام کردهاند.
منطقه "کوی علوی"که مردم عرب اهواز آن را با نام "حی الدایرة"میشناسند، نقطه آغاز اعتراضات مسالمتآمیز مردم عرب اهواز در سال 2005 نسبت به سیاستهای تبعیض نژادی، تلاش برای تغییر ساختار دموگرافیک مناطق عرب و همچنین اعتراض به روند سرکوب کنشگران مدنی و لغو مجوزهای سازمانهای فرهنگی مردمنهاد بود.
این اعتراضات مسالمتآمیز با واکنش قهرآمیز حکومت مواجه شد و در پی این اعتراضات تعداد زیادی از جوانان عرب اعدام و تعداد دیگری زندانی شدند.
زمین مدرسه مفتح در خیابان نور الاسلام این کوی، سه دهه پیش توسط یکی از مردم عرب محلی برای ساخت مدرسه وقف شد. براساس آموزههای دینی، هر گونه دخل و تصرف و تغییر کاربری در موقوفات بدون اذن و اجازه متولی شرعی ممنوع بوده و غصب اراضی تلقی میشود.
فرماندار ادعا کرده این زمینها متعلق به دولت هستند و "اگر کسی ادعای مالکیت دارد باید به دادگاه شکایت کند."