آیین سیزده بدر، یادگاری از نیاکان
از آیین های ملی و تاریخی ایرانیان که همراه جشن و شادی همگانی مردم برپا می شود جشن روز سیزده بدردر فروردین ماه است.
پیرامون این روز پرفروغ و جشن باشکوه نوشته های بسیار است از آن جمله که در روز سیزده نوروز جمشید شاه پیشدادی به میان سبزها و گل ها آمد و بساط طرب و شادمانی گسترد و بارعام داد تا همگان به جشن و شادمانی برخیزند و از آن پس هر سال مردم چنین کردند و در یادها ماند و ادامه یافت.
روز سیزده نوروز بنام تشتر، ایزد باران، نیز هست که پیشینیان و نیاکان ارجمند ایرانی برای پیروزی تشتر، ایزد باران، بر اپوش، اهریمن خشکسالی، جشن و سرور برپا می کردند.
مردم کهن دیار مهر از دیرباز پس از جشن دوازده روز نوروز و سال نو به نشانه دوازده ماه سال ، روز سیزده نوروز در فروردین ماه را به میان دشت و دمن می رفتند و جشن و پایکوبی براه می انداختند.
از رسم های زیبای جشن روز سیزده بدر ، گره زدن سبزه و چمن به نشانه همزیستی و همراهی مشی و مشیانه از نخستین انسان های پیشدادی دوران کیومرث ، به آب سپردن سبزه ، کنار هم بودن خانوادها در میان کوه و دشت و چمنزار در تمام روز و بزرگداشت شادی و مهربانی و با همدلی و مهر است.
آرزو دارم این آیین ملی و میهنی بازمانده از هزاران سال پیش و جشن پرشکوه روز سیزده بدر بر تمامی هم میهنانم در ایران و جهان فرخنده و شاد باشد و همواره این روز یکی از بیاد ماندنی ترین روزهای زندگیتان به شادی و نیکی باشد . جشن روز سیزده بدر بر همگان شاد و گرامی باد . ایدون باد ......